Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/chakrasystemet/
LINKEDIN

Chakrasystemet

Jeg ble nylig bedt om å undervise i chakrasystemet på et kurs i Ålesund. Deltagerne ville gjerne forstå mer om chakraene og hvordan vi kan jobbe med energisentrene våre for for å komme i balanse. For når vi snakker om balanse så er det ikke bare vår fysiske kropp som er viktig. Vi må se HELHETEN, balansen mellom vår fysiske del, vår emosjonelle del og vår sjelelige eller spirituelle del. Noe jeg kaller ”systemet” vårt.

Begrepet chakra og chakrasystemet kommer fra Østen, hvor det omtales i de fleste religioner og åndelige disipliner. Chakra betyr spinnende hjul på Sanskrit, som er et hellig indisk språk.

Vi mennesker har 7 hovedchakraer og 21 mindre. De er våre energisentre, og tusenvis av energibaner krysser hverandre i disse punktene. Energisentrene er ikke fysiske, så vi kan ikke se dem med det blotte øyet. Jeg vil i første rekke snakke om våre hovedchakraer.

Chakraene og livsenergien

Chakraene ligger på midtlinjen i kroppen. Dvs oppover langs ryggraden, midt i hodet og på toppen av hodet, og forbinder den fysiske kroppen med livsenergien vår. Chakraenes tilstand påvirker dermed energien vi stråler ut, vår aura, noe jeg også kaller energiskjold. Er det god flyt og balanse i livsenergien vil vi stråle ut en sterk og trygg energi. Vi vil ha et solid energiskjold som beskytter grensene våre. Et skjold som krymper sammen når vi er syke, stressa eller redde. Men det er et annet tema.

Chakraenes tilstand kan påvirke vår fysiske kropp og vår energikropp (auraen) – og omvendt. Er vi syke, i følelsesmessig ubalanse eller har mistet kontakten med oss selv vil chakraene fungere dårligere i det området hvor problemet ”sitter”. Vi har blokkeringer i energisystemet vårt.

Dette kan vi balansere og jobbe med på mange måter, bl.a. med meditasjoner. Du har kanskje hørt om chakrameditasjon.

Balanse

Jeg skal ta for meg et og et chakra og komme med tips til hva du kan gjøre for å bringe mer balanse inn i systemet ditt.

I mellomtiden kan du gjerne se denne lille animasjonsfilmen fra et barne TV program som forklarer hvordan vi kan fjerne blokkeringer i energisentrene våre. For som han sier i videoen «You must gain balance within yourself before you can bring balance to the world.» Enjoy How to cleanse your chakras!

Balansering av de ulike chakraene

  1. Rotchakra

  2. Hara / Sakralchakra

  3. Solar Plexus

  4. Hjertechakra

  5. Halschakra

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Trackbacks

  1. […] er vårt femte energisenter. Jeg har tidligere skrevet om hvordan vi balanserer de tre nederste chakraene (Rot, Hara og Solar Plexus) og hvordan Hjertechakra binder sammen de tre nederste med de tre […]

Speak Your Mind

*