Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/flyplass-stress/
LINKEDIN

Hvordan unngå flyplasstress

Ferietid er reisetid, og mange tar inn flyplass-stress, de travle og støyende omgivelsene på flyplassen. Kanskje er du ikke bevisst hva som skjer, men du blir sliten, på samme måte som kjøpesentre i julestria kan være gedigne energisluk. Her er noen få enkle tips som hjelper deg å finne roen og beholde energien din på reisen.

Vi er mange som er sensitive og fort blir overveldet av alt som skjer på en flyplass og andre steder hvor mange mennesker samles. Noen er dessuten ekspert på å dytte mye inn i kalenderen FØR avreise. Et ønske om at skrivebordet skal være ryddig og e-posten tom. Vaske tøy, pakke, planlegge, vanne blomster, betale regninger, rydde huset, besøke foreldre, handle til de som er hjemme, plassere bikkja og gjerne gi henne en vask først. Det er lenge siden sist.

Søvn blir også nedprioritert da punktene på ”to do-listen” må krysses av først. Er du sensitiv kommer du til flyplassen uten forsvarsverk og med sliten energi. Du tar inn travelheten, lydene, beskjeder på høyttaler, lange køer, rullende kofferter, forventinger, stress og dårlig tid. Når studier viser at vi mennesker er ”energivampyrer” og absorberer energi fra hverandre, så blir det fort en dårlig start på reisen.

Forskere ved Univerität Bielefeld i Tyskland fant i 2012 at planter absorberer energi fra andre planter. I studiet benyttet de grønnalger, og fant at de ikke bare fikk energi gjennom fotosyntese, men også fra andre alger.

Legen og terapeuten Olivia Bader-Lee ble inspirert til å forske videre på emnet i forhold til mennesker. Hun fant at kroppen vår oppfører seg tilsvarende som planter, og absorberer energi fra omgivelsene som en svamp. Da er det ikke rart at vi trenger naturen for å fylle energilagrene våre.

Men nå er vi på flyplassen, og her kommer mine enkle tips til hvordan du kan beholde energi og ro i travle og støyende omgivelser:

1. Ha lydbok på øret

Jeg er blitt veldig god på å gå inn i boblen og stenge en travel verden ute. Engasjerende lydbøker konsumeres i store kvanta enten det er på reise med bil eller fly. Bare jeg skal hjem fra kontoret kan en lydbok gjøre at jeg føler meg oppløftet og engasjert etter å ha stanget i kø dobbelt så lenge som planlagt. Det er nesten så jeg ønsker at reisen ikke skal ta slutt fordi boken fenger. Ja, det er ikke mer enn et par dager siden flyet mitt ble kansellert, og jeg brukte 26 timer hjem fra Nice. Lydboken reddet meg.

2. Ta på beskyttelsesdrakten

Før jeg går inn på flyplasser eller kjøpesentre, på buss eller i stressende situasjoner har jeg et lite ritual hvor beskyttelsesdrakten hentes frem. Jeg ser for meg at lange røtter vokser ut av føttene og forankres i Moder Jord. Rundt meg har jeg et egg eller en kappe ca en halv meter utenfor kroppen som beskytter meg, og hvor det er en lys og lett energi. Intensjonen er at kun positiv energi og kjærlighet slipper inn.

Er det et annet bilde som hjelper deg så er det bare å slippe fantasien løs. En jeg kjenner så for seg at hun tok på seg supermanndrakten og fløy av sted. Hun kjøpte til og med en supermanndrakt for å minne seg på at det er fullt mulig å hente frem følelsene av å ha superkrefter og egenskaper, uansett hvor hun er.

3. Synk ned i meditasjon

Hvis det er en ting som har endret mitt liv så er det å gjennomføre en dedikert praksis ift mindfulness og meditasjon. Det vil si uansett om du har jobbhverdag eller ferie, helg eller høytid så setter jeg av litt tid til meg selv.

I begynnelsen er 5 til 10 minutter nok, men etter hvert som du kjenner hvor positivt det er for hele systemet, for helsen, følelsene, tankene og kontakten med hjerte og sjel, desto viktigere blir det å sette av denne tiden for deg selv. Prøv det ut! Livet endrer seg.

4. Når alt er galt: Snu på det!

Nylig skulle jeg fly fra Berlin til Nice for å ha noen dager sammen med gode venninner på det de kaller Kjerringuke. Jeg er opptatt av energi, og for meg har dronninguke og gudinneuke en helt annen energi. Ord skaper bilder og følelser, men damene synes det er fint å være kjær-inger.

Det hjalp ikke at jeg var tidlig ute. Problemer med innsjekk på internett, og flyet var overbooket. Selv om jeg hadde bestilt billetten fire måneder tidligere satte flyplassdamen en stor rød klistrelapp på kofferten min: Standby.

I et tiendedelssekund tenkte jeg at dette var det eneste flyet til Nice denne dagen. Kom jeg ikke med ville jeg helt sikkert bli nødt til å kjøpe ny og dyr billett med et annet flyselskap, få utgifter med ekstra overnatting eller måtte reise hjem i stedet. Det ville bli for dyrt og strabasiøst å dra på kjerringtur.

Men bare i et tiendedels sekund. Ikke tillate krisetanker å forsure systemet. De tapper for energi. Tilsvarende ville telefoner og sms’er til mine venninner, som satt ved bassenget og nippet til Rosévinen, tappe meg. Tenk om jeg ikke kom med flyet? La drama næres og eskaleres.

I stedet puster jeg dypt og går rolig gjennom sikkerhetskontrollen mens jeg ser for meg at jeg sitter i flyet på 2. rad, spiser og slapper av. Jeg leser og mediterer, og kjenner roen i kroppen. Filmen fortsetter for mitt indre øye: Jeg går av flyet i Nice, henter bagasjen og blir møtt av en mann som løfter en plakat med navnet mitt. Etter hvert svinger vi inn på gårdsplassen hos mine venninner og jeg hører stemmene og kjenner varme klemmer.

Ikke på noe tidspunkt gjorde jeg som damen i skranken anbefalte: Håpe at det er andre som ikke rekker flyet på grunn av trafikken. For det du sender ut får du tilbake, både av positive og negative ting. Faktisk er det lettere enn du tror å manifestere det du ønsker.

I stedet ba jeg en stille bønn om at det måtte være noen i Berlin som faktisk ikke skulle med dette flyet. Kanskje hadde de syke barn som trengte dem, eller det var ting på jobben som gjorde at det ville være bedre å holde seg hjemme. Jeg sendte også en melding til en engleorientert venninne og ba henne sende en skokk, gikk til «gaten» og satte meg ned.

Her fylte jeg meg opp med energi. Trakk energi fra Moder Jord opp gjennom føttene og lot det strømme fra Universet og ned gjennom hodet. Satt i søylen min og tilkalte hjelp: ”Hvis det er meningen, så vær så snill, få meg på dette flyet!”

Da kommer mannen i skranken bort til meg: ”Du har plass på sete 2b.”

5. Vær tilstede

Da vi lå på stranden, under hver vår parasoll, spurte jeg mine venninner hva de synes var viktig for å unngå stress på reise. De svarte forbilledlig: ”Nyt nuet, og ikke se frem mot det neste som skal skje. Sett pris på det du har her og nå. Ta alt etter innfallsmetoden.”

I alle fall hvis du er med en gjeng kjerringer på tur ☺

Ha en strålende og avslappende sommer!

Gode tanker fra
Kristin

PS. Har du fremdeles ikke fått med deg Balansekvinnen, så er hun veldig klar for å stupe ned i kofferten din. Du kan bestille henne hos bokhandelen eller på nettet.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*