Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/harachakra/
LINKEDIN

Hvordan balansere Harachakra

I en tidligere artikkel har jeg snakket om chakrasystemet som bl.a. består av syv viktige energisentre. Når vi er i ubalanse flyter ikke energien som den skal gjennom ”systemet” vårt. Vi har blokkeringer.

Det første energisenteret kalles Rotchakra, og det kan du lese om HER.

Vårt andre energisenter har navnet Harachakra, også kalt Sakral chakra. Det ligger ca. fire fingerbredder under navlen og gir energi til nedre del av ryggen, urinveiene og forplantningsorganene.

Harachakra er relatert til skapelse på alle plan, seksualitet og nytt liv, nytelse og uttrykk for livsglede. Vår kreative kraft hentes i harachakra.

Når harachakra er i ubalanse vil våre relasjoner lide, enten det er til oss selv eller andre. Negative holdninger til andre mennesker, vanskelig for å uttrykke følelser og akseptere oss selv. Behov for kontroll eller avhengighet kan også være et tema.

Hvert energisenter er knyttet opp mot fysiske organer i kroppen. Harachakra er knyttet opp mot forplantningsorganene, ovarier og testikler, østrogen og testosteron.

Føler du at sexlysten er nedsatt, at kreativiteten har stoppet opp eller at skyldfølelsen griper tak, bør du jobbe med harachakraet ditt. Det samme hvis du føler at du ikke fortjener glede, står fast eller sliter med motivasjon.

Hva du kan gjøre for å balansere energien i Harachakra:

BLI BEVISST SKYLDFØLELSE OG TILGI DEG SELV

Hva er det du bærer på av skyldfølelse og som du kan gi slipp på? Alle hendelser og erfaringer skaper energiavtrykk i systemet ditt. Blokkeringer som begrenser din livsutfoldelse og glede. Jobb med å tilgi deg selv!

DRIKK VANN

Mens Rotchakra er knyttet mot jordelementet er Harachakra knyttet mot vann. Sitt ved et klart vann eller en blank sjø, svøm i glitrende morild eller drikk vann fra en frisk kilde i naturen.

MEDITER

I meditasjonen kan du visualisere at du er et kreativt og skapende menneske som føler entusiasme og glede over det du gjør. Du kan også bruke sansene dine når du går i naturen. Se, høre og føle at du er bevisst og tilstede med hele deg. ”Jeg er her”. Da fargen i dette energisenteret er orange kan du også meditere på den orange fargen.

SPIS ORANGE MAT

Spis gulrøtter, appelsiner, mango, aprikoser og mandariner.

LEK OG VÆR FYSISK AKTIV

Dans, lek og vær kreativ uten hemninger. Bekkenbunnsøvelser som skaper styrke og fleksibilitet i bekkenet og nederst i ryggen er også balanserende.

Lykke til!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*