Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/hjelp-meg-a-hjelpe/
LINKEDIN

MIN HJERTESAK ♥

Hjelp meg å gjøre en forskjell!

Blid gutt barnehjem Kambodsja

I 2011, på reise i Kambodsja, besøkte jeg et barnehjem utenfor Siem Reap, Aspire School and Orphanage. Det har ingen offentlig støtte, men er helt avhengig av midler fra forbipasserende turister og ulike sponsorer.

Hva er grunnen til at dette er min hjertesak?

Barnehjemmet er drevet av en varmhjertet og entusiastisk mann, Sean Samnang og hans familie, og kan huse opp til 50 barn i alderen 2 til 18 år. Her får de tak over hodet, tre måltider om dagen, klær, og skolegang. De får også engelskundervisning og opplæring i IT. De lærer blant annet om jordbruk og tradisjonell Khmer dans og musikk.

Da jeg besøkte Aspire opplevde jeg at barna utstrålte livsglede og nysgjerrighet under Sean Samnangs vinger. De virket glade og fornøyde, til tross for den fattigdommen de lever under. Da de fleste snakker forståelig engelsk kunne vi også kommunisere med barna, og høre dem fortelle fra sin hverdag.

Frivillige som har jobbet på Aspire kan ikke få fullrost Sean Samnang for det arbeidet som han faktisk gjør. Sean setter seg store mål, og jeg er imponert over alt han har klart å gjennomføre de siste 3-4 årene. Han er opptatt av at vi alle er like, og skal få muligheten til et godt liv, til tross for at utgangspunktet ikke er det beste.

Bygging av skole

Befolkningen i Kambodsja er veldig fattig, det er mye alkoholisme og sosial nød, samtidig som det koster penger å gå på skole. Sean Samnang holder derfor på å bygge en skole i forbindelse med barnehjemmet. En skole som skal huse barnehjemmets barn pluss barn fra omkringliggende områder som ellers ikke ville fått skolegang. Når skolen står ferdig har den plass til hele 700 barn.

Per i dag er det totalt 80 barn som går på skolen. Sammen med lærere har Sean plukket ut barn fra omkringliggende fattige familier, og som ellers ikke ville sendt sine barn på skolen.

Jeg har fulgt Sean og hans prosjekter i flere år nå, og overført midler, primært til kjøp av tomt og bygging av skole. Men også til mat i perioden mai til oktober, da det er regntid og få turister.

Pengene har vært samlet inn i mitt nettverk. I tillegg gir jeg en viss prosent av min omsetning til Aspire. Desember salget av boken min, Balansekvinnen, har de fire siste årene gått til Aspires tomt og skole.

I 2011 og 2012 har vi samlet inn og overført til sammen kr. 97.000 til kjøp av tomt. I 2013 og 2014 har vi overført til sammen ca. kr. 100.000 til bygging av skole samt kjøp av skoleuniformer og skolesaker til barna som bor på barnehjemmet. På slutten av 2015 overførte vi kr. 45.000 til ferdigstillelse av klasserom, mat og klær til barna.

Med bakgrunn som revisor er det selvfølgelig viktig for meg at hver krone kommer frem og blir brukt til det de skal. Jeg har derfor hatt kontakt med folk som kjenner barnehjemmet, og som besøker Sean Samnang med jevne mellomrom. De kommer fra Australia, USA, England og Norge, og bidrar med støtte eller jobber som frivillige. Med egne øyne kan de se hvordan prosjektene er drevet fremover. I tillegg får jeg jevnlige rapporter med bilder fra Sean selv.

 

Støtte barnehjem Kambodsja

Julefeiring for barna 2014. Sean Samnang med skolen som er under oppføring i bakgrunnen

Skolen per Januar 2016. Første etasje er nesten ferdig og i bruk.

Skolen per Januar 2016. Første etasje er ferdig

IMG_3488

Pengene samlet inn i 2015 bidrar til at veggene males og fliser legges på gulvet i klasserommene. I tillegg til mat og klær til barna.

 

Hvordan kan DU hjelpe?

Ta kontakt hvis du ønsker å bidra! Donasjoner mottas på norsk bankkonto 1203.33.76365 (COSO v/Universal Balance AS) eller du kan overføre direkte til barnehjemmets bankkonto i Kambodsja. De har også behov for faddere for barna som bor der. Se Aspires nettside.

Her er en liten videoen Sean har fått laget. Masse fin musikk og glade barn 🙂

 

ASPIRE orphanage/ school for poor, home and orphaned children in Siem Reap. The Currently ASPIRE has 80 children at school and we are providing them education as English, computer skills and traditional Khmer dancing,…etc. Now we are needing the volunteers to help for teaching the children and some cash donations for feeding the children of the ASPIRE, Please you look our video or contact me, Sean Samnang, president of ASPIRE through email address: samnang@aspirecambodia-edu.org / website: www.aspirecambodia-edu.org

Posted by Aspire Training & Education on Saturday, August 8, 2015

 

Hva med å overføre et beløp til barnehjemmet i stedet for å gi en gave til den som har alt? Neste gang du er invitert i selskap kan du innbetale et beløp til barnehjemmet i vertinnens navn, i stedet for en blomst eller flaske vin 😉 Enkelt og greit!!

Jeg garanterer at det gir glede til både giver og mottakere!

Takknemlig hilsen fra
Kristin

Jeg er så takknemlig for Ellen Mossin Olesen som gjennom sin Verdiekspedisjonen reiser verden rundt og opplever…

Posted by Kristin Norenberg – BalanseCoach on Sunday, March 22, 2015