Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/hjertechakra/
LINKEDIN

Hvordan balansere Hjertechakra

Det første energisenteret kalles Rotchakra, vårt andre energisenter har navnet Harachakra og Solar Plexus er det tredje energisenteret i chakrasystemet vårt. Hjertechakraet forbinder våre tre lavere energisentre (Rot, Hara og Solar Plexus) med våre tre øvre (Hals, Panne og Krone). Dette er vårt midterste chakra hvor vår fysiske og spirituelle del kommer sammen.

Det er ikke bare hjertet som er knyttet mot dette energisenteret. Også lunger med pust, blod og immunsystemet omfattes av hjertechakra.

Som nevnt tidligere er det også en kjertel knyttet til hvert enkelt energisenter. I hjertechakraet er det Thymus som er kjertelen. Den sitter på brystbenet, og er hovedorganet i immunsystemet vårt.

Når energisenteret i hjertet er blokkert kan det påvirke både vår følelsesmessige, mentale, fysiske og spirituelle del. Vi kan ha problemer med å stole på oss selv og andre. Være negative og intolerante, redd for nærhet eller mangle empati.

Helsen kan også påvirkes negativt av blokkeringer i hjertesenteret. For eksempel hjertesorg, hvor Harvard Medical School har gjort utallige studier. De viser at sorgen ved å miste en partner ikke bare påvirker vår mentale og følelsesmessige helse, men også vår fysiske helse. Bl.a. øker risikoen for å få hjerteslag de første 30 dagene etter et alvorlig tap.

Når hjertechakraet er i balanse føler du kjærlighet og omtanke for deg selv og andre. Du respekterer de som er rundt og tillater dem å være seg selv. Du er ekte og hel, og andre mennesker vil oppleve at du har tilstedeværelse og indre ro uavhengig av hva som foregår rundt deg.

Hva du kan gjøre for å balansere hjertechakra:

GJØR TING DU ELSKER
Finn tilbake til noe hvor du er tilstede og kjenner livsglede og entusiasme. Hvor du er forbundet med livets puls og er i flyt. Det som gjør at du spretter opp av sengen og gleder deg til en ny dag, som tenner lyset i øynene dine og gir livet mening. Kanskje mennesker du er glad i eller noe du elsker å holde på med, hvor du er i din boble og tiden stopper opp? Noe du gjør av kjærlighet til deg selv eller andre, og som du kanskje ikke prioriterer nok i dag. 
Hva kan det være for deg?

MEDITER MED FOKUS PÅ HJERTET
Det finnes mange meditasjoner på nettet. Jeg synes denne på 6 minutter var fin.

FOKUSER PÅ DET GRØNNE (eller rosa) –
Grønt (og rosa) er fargen i dette energisenteret. Du kan visualisere en grønnfarge, la den skylle gjennom kroppen og omslutte deg med den. Eller du kan ta frem noen grønne klesplagg og omgi deg med grønne planter. Husk at balanse er viktig også her. Det er ikke meningen at du skal se ut som den grønnkledte og bo i en jungel.

BRUK AFFIRMASJONER
Ubalanse i hjerteenergien er ofte knyttet mot lav selvfølelse, frykten for ikke å være elsket. Affirmasjoner kan være nyttig for å øke den positive energien i systemet ditt. For eksempel:
– Jeg aksepterer og elsker meg selv
– Jeg er åpen for kjærlighet
– Jeg tilgir meg selv
– Jeg lever i balanse og er takknemlig for livet jeg har
– Mine valg tas ut i fra kjærlighet
Putt dem et sted hvor du ser dem og får små påminnelser.

Lykke til!

I boken Balansekvinnen kan du lese mer om hvordan du kan leve autentisk fra hjertet.

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*