Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/hvem-er-din-leder/
LINKEDIN

Min perfekte leder

Vi våkner opp til en dag som vekker frykt og usikkerhet. En hel verden er i sjokk over presidentvalget i USA. En ny leder, mens vi har følelse av løs kanon på dekk og at alt kan skje.

Men er det egentlig så ille?

Naturlovene sørger for at solen står opp og det blir lyst, årstidene skifter og vinter etterfølges av vår. Vi har tidevannets bølger som skyller innover land for så å trekker seg ut igjen. Livsfaser og sykluser. Livet er en pendel som vipper ut og inn av balanse, og det er når vi er i UTE av balanse at vi evner å ta grep slik at dype endringer kan tre frem; Endringer som virkelig bidrar til noe nytt og gjennomgripende, og som bringer pendelen i en ny retning.

Krise betyr avgjørende vendepunkt

Når vi står i ”feil” jobb, når vi strever i relasjoner, når vi opplever kriser – hvem er vi da? Hvordan opplever vi det, og hvilke grep tar vi? Ordet krise kommer av det greske `krisis,´ som betyr avgjørende vendepunkt. Det er som regel slike situasjoner som setter i gang og motiverer oss til virkelig å ta tak i livet.

Først gjennomgår du kanskje en fase hvor du håper at det er et mareritt som skal gå over av seg selv. Eller kanskje er du ikke en gang er klar over at du begynner å svinge ut i en tilstand som tapper deg for energi og overskudd. Trekker deg selv ned. Du strever med vonde følelser og bekymringer og negativt selvsnakk. Du dimmer lyset ditt ned.

Neste fase er når du kaster bensin på bålet og involverer deg i drama. Mater det med tid og energi, tanker og følelser. Leser, snakker og diskuterer hvor stor krisen er.

Empowerment

Selv er jeg opptatt av ”empowerment” og ”disempowerment”, og det er når vi virkelig nærer opp under drama at vi mister kraften vår, blir ute av balanse, uten at vi klarer å påvirke utfallet av selve dramaet. Noen er i ”offerrollen” og hevder at det er andres skyld at energi og overskudd blir borte.

Det minner meg på en kar jeg hørte på radioen for et par år siden. Han var utrolig forbanna på meteorologene som meldte så dårlig vær … I stedet, minn deg selv på å fokusere på det du kan gjøre noe med!

Du kan ikke endre andre mennesker eller den ytre verden, men du kan endre det som rører seg på innsiden av deg selv. Hvordan du reagerer på det som skjer rundt deg. Ta ansvar for hva du bruker energien på!

La 2017 bli året du vender blikket innover, og prioriterer din egen utvikling. Da er du med på å skape en bedre verden på det ytre plan. Vi kan alle gjøre vårt.

(Fortsetter under bildet)

 

ordtak-confucius

 

Nå er jeg i ferd med å planlegge Balanselederprogrammet for 2017. Et 9-måneders program for deg som er åpen og nysgjerrig og ønsker å investere i deg selv. Hvordan være en trygg og god leder for deg selv og andre. Erfaringen fra Balanseledergruppen i 2016 tilsier at dette blir knallbra, en sammensveiset gruppe av flotte lederkvinner.

Jobber du IKKE som leder så håper jeg du kan være litt tålmodig med meg. Jeg kommer med ting som er mer aktuelt for deg over nyttår.

Her er svar på noen av spørsmålene som mange lurer på i forbindelse med Balanselederprogrammet:

1. Hva mener du med leder?

Her er alle ledere velkommen, ung som gammel, fersk som erfaren. Kanskje er du selvstendig næringsdrivende eller jobber i frie yrker (advokat, revisor, konsulent). Kanskje jobber du i en stor, mellomstor eller mindre organisasjon innenfor det private eller offentlige. Det viktigste er at du er motivert til å ta tak i utfordringene dine, og er klar for å investere tid og penger i deg som leder og menneske.

2. Hvordan foregår programmet?

Du får nær oppfølging i en periode på 9 måneder hvor du får:
• 3 todagers samlinger på Son Spa hvor vi holder til i nydelige omgivelser helt nede vannkanten. På hver samling har vi en spennende ekstern foredragsholder. Ta en titt på nettsiden til Balanselederprogrammet hvor alle foredragsholderne er presentert.
• 5 dobbelttimer (á 90 min) med coaching, individuell veiledning og livsstrategi én til én, enten på Skype eller på kontoret mitt i Oslo.
• 5 webinarer/gruppesamtaler på nettet
• Fri tilgang til meg via e-post, hvis det er noe du lurer på underveis

3. Hvor mange er med i gruppen?

Vi er 10 deltagere så dette er en liten og eksklusiv gjeng som følges opp nært. Her møter du likesinnede lederkvinner som er åpne, som du kan diskutere med og som støtter hverandre, enten det gjelder omstillinger, endring eller utvikling.
Du er kanskje opptatt av gruppedynamikken, og skulle gjerne vite hvem andre som er med i gruppen. Det er selvfølgelig ikke mulig før vi starter, og vi har alle full taushetsplikt om det som kommer frem i gruppen underveis.

4. Hva hvis jeg ikke har tid?

Min erfaring er at vi alltid har mye å gjøre, og det passer egentlig aldri. Spørsmålet er heller når du skal prioritere deg selv. Hvis dette er noe du føler for og er nysgjerrig på, så er det en del av deg som virkelig ønsker å ta tak i utfordringene og bli hørt. Jeg anbefaler deg å lytte til den delen. Det kommer ikke til å passe bedre om et år eller to. Grip muligheten nå! (Til info: 2017 er sannsynligvis den siste gruppen jeg har i Balanselederprogrammet.)

En annen ting er at tid er en følelse, og du vil helt sikkert oppleve at du har mer tid og mindre stress og indre uro etter at programmet er gjennomført. Det gjør noe med deg.

5. Jeg orker ikke store endringer i livet nå

Er du trett av endring og omstilling trenger du ikke være redd. Du blir ikke kastet ut i noe som du ikke er klar for. Som regel er det ikke ytre endringer som er resultatet av denne reisen. De største og mest verdifulle endringene skjer inni deg, noe som gir positive ringvirkninger i omgivelsene og på alle områder i livet.

6. Jeg vet ikke om jeg kan ta meg råd

Hvis det er en ting du bør investere i, så er det deg selv og fremtiden. Det hjelper ikke å håpe at alle utfordringer skal skli over av seg selv. De gjør ikke det. Nå har du muligheten for å få hjelp av en som har vært der du er, og som vet hvordan hun kan hjelpe deg til å få et bedre liv i balanse og glede. Det er veldig mange som har uttrykt at dette er verdt hver eneste krone! Ta en titt på nettsiden for Balanselederprogrammet! Tilbakemeldinger fra tidligere deltagere ligger nederst. (Betaler du selv kan du få avtale om månedlige betalinger.

7. Hva får arbeidsgiver igjen for dette?

Jeg har selv vært personaldirektør i et stort konsern, og vet at medarbeidere som kjenner seg selv og er hele mennesker, er gull verdt. De er trygge i lederrollen og får frem det beste i de som er rundt. De vet hvordan de skal løfte andre og gjøre andre gode.

Som Balanseleder er du mer til stede og bedre i stand til å lytte og ha tid til dine ansatte. Du kommuniserer bedre, og ser hver enkelt på en annen måte. Du føler mindre stress og har lavere skuldre. Du vet hva du må gjøre for å håndtere hverdagens stormer, og har mer energi og overskudd. Du tar bedre beslutninger når du er i det med hele deg, i forhold til om du spinner rundt i hodet med alt du må, bør og skal.

Ja, du vet hvordan du balanserer mellom lederrollen, foreldre- og ektefellerollen og alle de andre rollene du har.

8. Hvordan kan jeg melde meg på?

Påmelding og opptak skjer etter at du har svart på noen spørsmål og hatt en individuell samtale med Kristin. Her kartlegger vi hva som er dine underliggende utfordringer, ser bakenfor og du får forslag til livsstrategi. Vi finner også ut om Kristin og Balanselederprogrammet er det rette for deg i 2017.

Hvis du er nysgjerrig på Balanselederprogrammet så håper jeg du lytter til sjelens hvisken og hopper over til Balanselederprogrammets nettside og tar kontakt for en eventuell samtale.

Kanskje vi skal jobbe sammen i 2017 for virkelig å få deg og lederen i deg til å skinne. Jeg håper det ☺

Gode tanker,
Kristin

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*