Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/hvordan-balansere-halschakra/
LINKEDIN

Hvordan Balansere Halschakra

Halschakra er vårt femte energisenter. Jeg har tidligere skrevet om hvordan vi balanserer de tre nederste chakraene (Rot, Hara og Solar Plexus) og hvordan Hjertechakra binder sammen de tre nederste med de tre øverste energisentrene (Hals, Tredje øyet og Krone).

Halschakraet ligger midt i halsområdet. Fysisk styrer dette energisenteret halsen, nakken, skuldrene, stemmebånd, ører, munn og tenner.

Følelsesmessig representerer halschakra kommunikasjon og snakke ut fra din sannhet. Være autentisk og ekte. Nøkkelordet er ærlighet overfor seg selv og andre.

Vi sier ofte at ”det knyter seg i halsen”, ”halsen snører seg sammen” når det er ting som er vanskelig å kommunisere eller som vi ikke får sagt.

Kjertelen som er knyttet til halschakra er Skjoldbruskkjertelen som ligger foran på halsen. Den produserer hormoner som regulerer stoffskiftet og styrer energien som flyter gjennom systemet ditt. Jeg synes det er interessant at veldig mange jeg møter sliter med lavt stoffskifte. Halschakraet er i ubalanse.

Hva kan grunnen være? I min verden er det fordi vi legger bånd på oss, sier ja når vi mener nei, sier at vi har det bra når vi ikke har det, tar på oss oppgaver som vi egentlig ikke ønsker, legger lokk på følelsene våre og biter ting i oss. Fortsetter i en jobb vi ikke trives i eller et forhold som ikke fungerer. Vi unngår sannheten, er ikke tro mot oss selv, og ”systemet” vårt blir stresset.

Jeg har selv strevet med dette i mange år. Skjoldbruskkjertelen sluttet å fungere da jeg var i slutten av 20 årene og hadde bodd og jobbet i New York. I flere år hadde jeg vært under et enormt press på jobben. Lange dager og vissheten om at jeg ble sendt hjem hvis jeg ikke leverte over gjennomsnitt på alle prosjektene jeg var involvert i. Det nyttet ikke å ha en dårlig dag, og mine overordnede utnyttet meg til siste minutt i The Big Apple. Jeg elsket å bo i New York, men måtte svelge mange kameler på jobben.

Hva du kan gjøre for å balansere Halschakra:

1. FORTELL ANDRE HVA DU FØLER

I dag kommer mange til meg fordi de ikke vet hvem de er, eller til og med har blitt en de ikke liker å være. De har lagt lokk på følelsene og sitt innerste jeg i så mange år at det er lenge siden hun sluttet å lytte til seg selv. Hun ønsker å være ekte og autentisk, men vet ikke hvordan. Da begynner vi med å kjenne på følelsene, forstå at følelser ikke er farlig, men et signalapparat som gir beskjed om en hendelse eller situasjon tapper deg for energi eller gir deg energi.
Når du er åpen og ærlig og forteller hva du kjenner på innsiden, uten å legge skylden på andre, får du kraft og styrke. Du står støtt, og hele ”systemet” ditt jubler ved at du endelig har begynt å lytte til hjerte og sjel og uttrykker det som er viktig for deg, ditt sanne jeg.

2. SYNG

Gå en tur i skogen eller et sted hvor ingen hører deg, og brøl så høyt du klarer. Er du glad i å synge så ta en trall så ofte du kan. Jeg møter mange som har sunget i kor tidligere i livet, men som ikke tar seg tid til det i en travel hverdag. Da havner de hos sånne som meg, slitne og frustrerte og ute av balanse. Sang gjør noe med pusten og halschakra, påvirker hele systemet.

3. FOKUSER PÅ DET BLÅ

Blått er fargen for halschakra. Fokuser på den blå himmelen, spis blåbær eller plommer, kle deg i blått eller bruk blå smykker og edelstener som safir, blå topas eller turkis. Selv har jeg alltid likt å kle meg i blått og kjedet som har hengt rundt halsen min hver dag de siste 10 årene har en blå sten.

4. MEDITER PÅ HALS CHAKRA

Last gjerne ned mine tips ”Alt du trenger for å komme i gang med mindfulness og meditasjon.” Der ligger også en liten lydfil du kan laste ned og høre på for å komme inn i en avslappet tilstand.

Nå kan du fokusere på å bringe energi opp gjennom føttene dine, kjenne at energien stiger opp fra Moder Jord og opp gjennom fotsålene, bena og gjennom alle de fire nedre chakraene, helt opp til halsen. Trekker energien inn, og på hvert innpust ser du for deg at blåfargen fyller halsen og stråler ut fra halschakra i større og større omfang.

Når du puster ut ser du for deg at negativitet og blokkeringer pustes ut fra hals chakra, og at mer og mer blått strømmer inn.

Fortsett helt til halsen føles åpen og avslappet.

Lykke til!

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*