Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/med-hele-kroppen-inn-i-nytt-ar/
LINKEDIN

Med hele kroppen inn i nytt år

Vi har rundet nyttår og oversvømmes av forslag til nyttårsforsetter og mål for året som kommer. I oversiktene over de vanligste nyttårsforsettene er det noe som går igjen: Spise sunnere, slanke seg og trene mer. Det er fokus på kroppen. Men hva er egentlig kroppen?

 

Det vi kaller kroppen består faktisk av mye mer enn den fysiske kroppen. Vi har både en fysisk, mental, emosjonell og sjelelig del som påvirker hverandre. For å ta vare på kroppen må vi ha balanse mellom alle delene av oss selv.

Jeg har alltid trodd om jeg tok vare på sjelen, lyttet til hjerte, og gjorde det som jeg intuitivt visste var riktig, da ble kroppen automatisk ivaretatt. Resultatet var at jeg ville så mye, det var noe hele tiden, og gikk i ett. Jeg tok meg aldri tid til å slappe av, lytte til kroppen. ”Hva trenger du da?”

Høysensitiv

Helt sant er det ikke fordi det er lenge siden jeg kjente på kroppen og kunne konkludere med at den ikke tålte kaffe. Da fikk jeg hjertebank og svettetokter. Sukker fikk jeg også kjenne virkningen av etter hvert. Jeg ble ukonsentrert og fikk ”ull i hodet”. Hadde problemer med å fokusere. Kanskje litt som med kaffen, at jeg fikk en skikkelig ”boost” der og da, og så var det rett i kjelleren igjen.

Det er jo det samme vi foreldre har opplevd når barna kommer hjem fra barneselskap. De svever oppunder taket, for deretter og falle sammen som en fille. Rett og slett en overbelastning av systemet.

Hvordan påvirkes systemet ditt av overbelastning? Ikke bare kroppen, men dine tanker og følelser, hjerte og sjel? Forskning har funnet at sukker kan gjøre oss deprimerte. Det vil si, det går rett inn i tanker og følelser. Og når vi er tunge og deprimerte, har lite energi, er det ikke lett å ha kontakt med hjerte og sjel.

Dårlig viljestyrke

Kanskje har du hatt de beste intensjoner i forhold til trening. Betalt abonnement på treningssenter, personlig trener, bestemt deg for å jogge tre ganger i uken. Så blir det liksom ikke noe, men sklir ut – hver eneste gang. ”Jeg klarte det ikke denne gangen heller,” tenker du, og skylder på dårlig viljestyrke.

Jeg hadde det sånn helt til jeg begynte å spørre meg selv: ”Hva er det systemet ditt trenger?” Uten å tenke på hva andre mener er den riktige måten. Jeg fant ut at mitt system har det best med flytende, meditative aktiviteter som yoga, svømming og turer i skogen. Det gjør meg glad, og forsterker både kreativitet og intuisjon.

Velge fra hodet eller hjertet?

Så prøv å legg merke til om det er hjertet ditt som pusher deg frem. Eller er det begrensende tanker og følelser, forventinger fra omgivelsene, hvordan du er oppdratt, kulturen vår. Rett og slett mønstrene du går i? Tar du beslutningene ut fra hodet eller hjertet? Er du opptatt av alt det vi må, bør og skal?

Vi har rundet nyttår og oversvømmes av forslag til nyttårsforsetter og mål for året som kommer. Glem aldri at vi består av kropp, tanker, følelser og vår sjelelige eller mer åndelige del. At vi nærer og lytter til alle delene av oss selv. Søker balanse i hele systemet. Gjør ting som gir entusiasme og glede.

Hvis du var fri til å velge nå, hva ville du velge?
Hvis du skulle være snill mot kroppen din nå, hva ville du gjøre?
Hvis du skulle være ærlig med deg selv nå og lytte til hjertet, hva ville du bestemme deg for?

Ha et riktig godt 2017, og masse lykke til på din vei!
Gode tanker fra
Kristin

PS: Vil du ha hjelp til å få balanse i systemet ditt? Ta en titt på Balanselederprogrammet som starter nå.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Comments

  1. Veldig godt skrevet, til ettertanke og retning videre

Speak Your Mind

*