Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/mistet-kontrollen/
LINKEDIN

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

fjellklatrer_sne

Det er overraskende hvor mange som biter tennene sammen og håper at problemer og konflikter skal forsvinne som dugg for solen. Helt av seg selv. Men de gjør dessverre ikke det, og i stedet er det lett å miste seg selv. Hva er det som skal til for at du prioriterer deg selv og tar grep?

 

Livet går i faser, og merkelig nok gjelder dette også mine kunder. Ja, når det gjelder hvilke utfordringer og ting de strever med. I noen perioder er det ett tema som er «populært», i andre et annet.

Vanskelige sjefer

Før sommeren var det vanskelige sjefer som var i vinden. De som ikke lytter til sine medarbeidere, skyver noen ut og favoriserer andre, skaper utrygghet hos de ansatte eller forsvinner når det stormer.

Jeg blir stadig overrasket over hvor mange medarbeidere som hver dag biter tennene sammen og klamrer seg til bordkanten i et arbeidsforhold som bryter ned både psyke og helse. Og når han eller hun har kommet på kanten av stupet, så blir de enten sykemeldte eller, i beste fall, tar de kanskje kontakt med en som meg.

Heldigvis. For ofte er det ikke så mye som skal til for å se situasjonen på en annen måte, eller kanskje få hjelp og trygghet til å ta en beslutning som burde vært tatt for lenge siden.

Tomme og uten energi

Men nå er det et annet yndet tema som bringes til torgs.  Stadig nye kunder som sier:

 • «Jeg har mistet meg selv.»
 • «Jeg setter meg selv bakerst i køen. Redd for å være ego.»
 •  «Jeg er redd for ikke å mestre, og jobber 24/7 for å møte alle forventingene.»
 • «Jeg glemmer meg selv. Er snill og tenker på alle andre.»
 • «Jeg føler at jeg kun eksisterer, jeg lever ikke.»

Felles for alle er selvfølgelig at de føler seg tomme og uten energi, de har mistet kontrollen på livet. De savner mer glede og spontanitet, går på autopilot, og skjønner ikke hva som skal til for å komme inn i smulere farvann.  Kjenner du deg igjen?

Mistet kontrollen

Dette er i alle fall noe jeg vet alt om! Med topplederstilling i næringslivet, mann, tre barn og alt som hører med var jeg veldig flink pike som fikset alt. På jobben, hjemme, i familien, i venninneflokken.

Bølgene skyldte stadig høyere innover stranden, og jeg var mer og mer redd for å drukne. Frykten for hva livet ville bringe rundt neste sving. Frustrasjon og sinne. Kanskje mest av alt, ikke å ha kontroll. Jeg som var vant til å ha stålkontroll på ALT.

Holde balansen

Hvis du tenker etter … Hvordan går du gjennom livet?

Viker du unna bølgene, og går lenger opp på stranden hvor sanden er løs og det er tungt å bevege seg? Hvor du blir sliten og andpusten av å gå et skritt frem og to tilbake.

Eller går du lenger ned mot vannkanten, uti vannet, hvor du blir slått innover når bølgene kommer inn og trukket utover når bølgene drar seg ut? Kastet frem og tilbake. Hvor bunnen er bratt og vanskelig å bevege seg på, og hvor det er nesten umulig å holde balansen.

Vi ønsker jo å gå midt på stranden. Der hvor enden av bølgen vasker stranden glatt og ny. Hvor sanden er fast å gå på. Og du kan faktisk velge å gå der i stedet for langt ute i bølgene eller inne på den løse sanden.

Hvordan stå støtt i deg selv

For det er spørsmål om å lære HVORDAN, og etter min mening er det fire viktige temaer å fokusere på:

 1. Hvordan takle energityvene.  Hvordan fjerne det som tapper deg for engasjement og overskudd. Ha verktøy som gjør at du kan endre dine mønstre og bli mer ærlig med deg selv.
 2. Hvordan få mer indre ro, balanse og harmoni. Hvordan håndtere stress på en god måte, være til stede i deg selv. Ha frihet og overskudd til det du ønsker.
 3. Hvordan bruke intuisjonen som GPS, lytte til deg selv. Hvordan få kontakt med ditt ubevisste sinn og følge hjertet i stedet for ditt rasjonelle jeg. Vite hvordan du kan komme deg ut av problemene dine, og ta gode valg.
 4. Hvordan se nye veier og muligheter. Være mer bevisst hva som er viktig for deg, dine behov og verdier. Hva du ønsker, dine mål.

Dette er temaer som vi jobber med på mine kurs og 1:1, og gang på gang blir jeg overrasket over hvor lite som skal til. Bli mer bevisst, så noen frø, kjenne på indre ro, jobbe med ubevisste mønstre og forstå at det absolutt IKKE er ego å sette seg selv foran.

Snarere tvert om. Ved å prioritere deg selv og det som gir livet ditt energi og glede, ved å krype frem i forsetet og sette deg bak rattet – i stedet for å være misfornøyd i baksetet – så får du mye mer å gi til omgivelsene. Ja, du kan bli en balansekvinne.

Lykke til!

Gode tanker fra Kristin

PS. Ta en titt på Balanselederprogrammet! Kanskje det er hva du trenger nå. Ønsker du en uforpliktende prat om programmet og din livsstrategi er det bare å gå inn her, så kommer jeg tilbake til deg.

PPS. Denne artikkelen kan du også lese på Hegnar Kvinner.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Comments

 1. Hei.

  Du skal ikke ha kurs i Trondheim da?

  • Så hyggelig at du spør, Hege! Jeg har dessverre ikke planer om det, men holder på å utvikle et nettkurs som du kan ta hjemme i din egen stue 🙂 Planlegger lansering neste år. Følg med!

Speak Your Mind

*