Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/rotchakra/
LINKEDIN

Hvordan balansere Rotchakra

I en tidligere artikkel har jeg snakket om chakrasystemet som bl.a. består av syv viktige energisentre. Når vi er i ubalanse flyter ikke energien som den skal gjennom ”systemet” vårt. Vi har blokkeringer.

Det første energisenteret kalles Rotchakra. Det ligger nederst i ryggraden og representerer vår grunnmur. Våre røtter. Trygghet og stabilitet.

Når dette er i ubalanse kan vi føle oss redde, utrygge og usikre, være rastløse og følelsesmessig ustabile. Ha problemer med å prioritere egne grunnleggende behov.

Hvert energisenter er knyttet opp mot en kjertel i kroppen, og rotchakra er relatert til binyrene som er to hormonproduserende kjertler som ligger oppå hver sin nyre.

Dette er spennende fordi binyrene ofte omtales som ”stress-organer”. De produserer stresshormonene Kortisol og Adrenalin, og hvis det er en ting mine kunder strever med så er det stress og mangel på energi. Det er en folkesykdom.

Mange opplever også å bli utbrente, dvs. de har gått på akkord med seg selv over lang tid. Binyrene har jobbet iherdig med å pumpe ut stresshormoner dag ut og dag inn, noe som skaper ubalanse i hele systemet. Til slutt går kroppen over på sparebluss. Den forsøker etter beste evne å ta vare på den lille energien som er igjen.

Hva kan du gjøre for å balansere rotchakra?

Det er selvfølgelig å stresse ned og få kontakt med røttene dine, denne basen som gjør at du føler deg trygg og sterk. Du prioriterer å

BLI BEVISST FRYKTEN DIN

Hva er du redd for? Er det å ikke være god nok, ikke levere det du skal, fremstå som dum og uvitende? Redd for å bli fattig eller andre ting? Du tar et skritt tilbake og ser på hva som ligger bakenfor stresset eller den uønskede adferden. Her er det mange som trenger hjelp av en god terapeut.

VÆR I NATUREN

Gå tur, studere kongler eller snakke med trærne. Gå barbent i gresset eller jobbe i hagen. Jeg snakker ikke om løpetur med musikk på øret, men virkelig være til stede og se detaljene, høre lydene og kjenne på kroppen hva som skjer når du går på det myke underlaget.

Her er en veldig interessant video hvor leger og forskere snakker om viktigheten av såkalt jording: «Down to earth»

MEDITER

I rotchakra meditasjon kan du se for deg at du har lange røtter som vokser ut av føttene dine og ned til kjernen av Moder Jord. Der surrer de seg fast i kjernen og trekker med seg energi tilbake til kroppen din. Du føler deg trygg og stabil.

SPIS RØD MAT eller OMGI DEG MED RØDE FARGER/ JORDFARGER –

Alle chakraene er relatert til ulike farger, og rotchakra har fargen rød. Spis rødbeter, røde epler, drikk rød te. Nøtter og frø vil også ”jorde” deg.

Lykke til!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*