Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/solar-plexus/
LINKEDIN

Hvordan balansere Solar Plexus

I en tidligere artikkel har jeg snakket om chakrasystemet som bl.a. består av syv viktige energisentre. Det første energisenteret kalles Rotchakra, og vårt andre energisenter har navnet Harachakra. Når vi er i ubalanse flyter ikke energien som den skal gjennom ”systemet” vårt. Vi har blokkeringer.

Solar plexus er det tredje energisenteret i chakrasystemet vårt, og er et velkjent begrep i norsk språk. I henhold til Språkrådets ordbok kommer Solar Plexus fra solaris, ”som ligner sola” og plexus, av plectere ”flette”, og beskrives som ”et nervesentrum like nedenfor mellomgolvet”.

I store medisinske leksikon beskrives Solar Plexus som et ”solformet flettverk av nerveceller og nervefibre i øvre del av bukhulen. … Det inneholder både fibre fra det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske. Derfor kan et slag mot Solar Plexus føre til alvorlige forstyrrelser i det autonome nervesystemet i form av økt hjertefrekvens eller pustebesvær.”

Vi er mange som har kjent følelsen av å bli truffet i Solar Plexus. Hvis du tenker på en negativ hendelse og kjenner etter hvor i kroppen den setter seg, så er det ofte som en knute eller klump i magen, og du kjenner at pusten din endrer seg og blir grunnere. Kanskje får du også hjertebank.

Solar plexus påvirker fordøyelsen; også hvordan du fordøyer og bearbeider følelser. Dette energisenteret er relatert til ildelementet, og her ”brenner du av” følelsene dine.

Dette er et kraftsenter som relateres til vår indre kraft, mot og viljestyrke. Når du er i balanse har du selvtillit, ”drive” og entusiasme i forhold til målene dine. Du er stolt av den du er og står frem med individualitet og styrke. Du er ekte og hel og føler mening.

Nøkkelordet er ”Jeg kan”, og magefølelse og intuisjon er også knyttet mot Solar Plexus.

I ubalanse har du lav selvtillit og dårlig selvfølelse. Vanskelig for å sette grenser for deg selv, eller du holder deg selv tilbake. Du undertrykker følelser og har problemer med å ta beslutninger. Kanskje føler du deg kontrollert av andre. Står fast eller føler deg låst i usunne mønstre, både fysisk og følelsesmessig.

Hva du kan gjøre for å balansere Solar Plexus:

DEFINER DINE VERDIER OG MÅL

Hva er dine verdier og hvorfor er disse tingene viktig for deg? Jobb med ditt verdihierarki slik at alle beslutninger og valg kan vurderes opp mot verdiene. Skriv ned målene dine og lag handlingsplaner, og aller viktigst: Ta action, handle; Ta et lite steg mot målet hver eneste dag.

FINN EN HOBBY

Hva er det du elsker å holde på med, som gir deg entusiasme og glede? Prioriter slike ting! Kanskje kan du melde deg på et kurs eller gjøre noe du har tenkt på i lang tid. Noe kreativt, håndarbeid, synge i kor eller male. Eller kanskje vil du finne en turgruppe eller melde deg som besøksvenn.

GJØR FYSISKE ØVELSER MED MAGEN

Magedans, rokkering eller ”vrikke-på-rompa-dans” vil løse opp energien i Solar Plexus.

MEDITER

I meditasjonen kan du visualisere at du er et sted du liker å være, hvor du føler deg kraftfull og på plass i deg selv. La deg gjerne varme av sola som henger høyt på himmelen, og kjenn at varmen sprer seg rundt i hele kroppen din. Da fargen i dette energisenteret er gult kan du også meditere på den gule fargen.

GULT ER KULT

Når du vil styrke Solar Plexus kan du ta på deg noe gult, omgi deg med gule blomster som for eksempel solsikker eller spise gul mat som ananas, banan, honning eller mais.

Lykke til!

 

I boken Balansekvinnen kan du lese mer. Få gratis kapittel her.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*