Hvordan lytte til HJERTET og ta riktige valg
Facebook4k
Twitter20
Google+0
http://norenberg.com/speile-andres-problemer/
LINKEDIN

Har du et speil til meg?

Har du opplevd at du stadig møter mennesker og situasjoner som gjenspeiler deg selv, dine tanker og problemer? At du tiltrekker deg det du er opptatt av og tenker på? Din energi er som et speil verden blir reflektert gjennom.

Sist jeg var i London hadde jeg en lang passiar med en taxisjåfør som endte med å kjøre meg helt til flyplassen. Vi snakket om barna våre, han hadde mange bekymringer og problemer og jobbet ekstravakter i seks måneder for å kunne betale for datteren som måtte forberede karakterene sine. Han ville at hun skulle ha alle muligheter til å velge det studiet hun ønsket. For som han sa: ”When my children are happy, I am happy. That is the only thing that matters.”

En klok mann, tenkte jeg. Det er jo sånn det er. Samtidig frydet jeg meg over visdommen som kan hentes hvor enn jeg går, hva enn jeg opplever eller gjør. Det er bare å åpne opp så møter jeg de jeg skal. Hør bare …

Personlige problemer

Det har seg sånn at jeg stadig har klienter som sliter med de samme problemene som jeg har. Man kan jo begynne å lure. Hvem er det som regisserer disse gylne mulighetene til å lære og utvikle meg?

Sist uke hadde jeg hele tre tilfeller av foreldre som klarte å mistet seg selv i barnas problemer. De hadde voksne barn, men uansett hvor gamle barna er så er de barna våre, og taxisjåførens visdomsord står ved lag. To av mine klienter hadde barn med helseproblemer og en hadde datter som slet med forholdet sitt.

Negative følelser

Vi jobbet oss gjennom følelsene som dukket opp i mor.

 • Hjelpeløshet.
  Hva kan jeg gjøre for å hjelpe? Jeg kan jo ikke leve livet hennes.
 • Sorg.
  Hun vil neppe få det lykkelige og gode livet som jeg hadde sett for meg.
 • Frykt.
  Tenk om hun ikke klarer å redde forholdet.
  Tenk om barnebarnet vokser opp med skilte foreldre. Vi får ikke sett barnebarnet så ofte vi hadde ønsket.
  Tenk om de ikke finner ut av hva som feiler ham, at han vil være alvorlig syk resten av livet og dø tidlig.
 • Skyld.
  Hva kunne jeg gjort annerledes?
 • Skam.
  Hva vil omgivelsene tenke og tro?

På sykehus i London

Nylig havnet sønnen min på sykehus i London hvor han bor. Han har hatt diabetes siden han var liten gutt og gått i sjokk flere ganger. Hver gang det skjedde i oppveksten var det som om en bit av tilværelsen raste sammen. Jeg ble tom og energiløs, følte hele spekteret av negative følelser og frykttankene fikk fritt spillerom.

Selv om jeg har mer trening i å løfte meg ut av negative tankemønstre og problemer så skjedde det samme denne gangen også. Jeg gikk i kjelleren, sov dårlig og følte meg dønn sliten.

Og jeg oppdaget det ikke før klient nummer tre kom inn av døren denne uken med samme problemstilling, og hvor vi jobbet med hvordan hun kunne finne tilbake til kraften sin. Hente frem sin indre styrke, lyset.

Kraftfulle verktøy

Balanse er ferskvare, og hver eneste dag dukker det opp problemer som vipper vektskålen ut av vater. Det å ha verktøy som gjør at du kan hente deg inn er avgjørende uansett hva du møter i hverdagen.

Jeg har tre ting som jeg prioriterer for å stå støtt i kraften min, og når jeg glemmer det så er det lett å snuble i kjellertrappa og falle.

 1. Meditasjon

  Hver dag setter jeg av tid til å meditere. Hvis ikke går det skeis. Mange føler at de ikke kan prioritere det når det koker rundt dem, men det er da det er viktig. Når du er i balanse og føler indre ro vil du kunne være mye mer for de som er rundt deg.

 2. Stå i kraften

  Jeg visualiserer at jeg står i en søyle og kjenner at energien strømmer opp fra moder Jord og ned fra Universet. Fyller meg opp og kjenner at jeg er omgitt av lys og kjærlighet. Tren på det! Kjenn at du er bindeleddet mellom himmel og jord, at du er sterk og trygg.

 3. Visualiser gode intensjoner og drømmer

  I stedet for å male store mørke fremtidsbilder og la bekymringer og negative tanker herje i systemet, så ser jeg for meg at ting blir bra. At barna er glade og fornøyde, at ting blir som jeg ønsker for alle. Det gir energi og overskudd.

Visualisering gir selvfølgelig ingen garanti for at det er sånn det blir. Vi har en rekke lekser vi skal lære på livets skole, og pensum er ikke fastsatt i en lærerplan. I alle fall ingen plan vi har innsikt i. Så det gjelds å ta et skritt av gangen, være åpen og nysgjerrig og holde utkikk etter speilene langs veien.

Som ansiktet speiler seg i vannet, kjenner mennesket seg igjen i en annen.
– Salomos ordspråk

Jeg hører gjerne hva dine erfaringer er. Er superglad om du legger igjen en kommentar under 🙂

Gode tanker fra
Kristin

 

PS. Dette er et tema som er aktuelt i mange sammenhenger. Her har jeg skrevet om hvordan vi kan kommunisere bedre og ta mer lønnsomme beslutninger hvis vi ser oss selv i speilet først.

Lagre

Lagre

Speak Your Mind

*